Heerlijke churros uit de oven

Ook ik moet mezelf soms even inhouden die zak snoep niet in een keer leeg te eten, een van mijn meest favoriete snacks voor tussendoor zijn de wel bekende Spaanse Curros. Eigenlijk helemaal niet zo gezond omdat ze uit de frituur komen, daarom heb ik een heerlijk recept voor jullie uitgevonden waarbij je ze gemakkelijk in de oven kan maken. Nieuwsgierig geworden en benieuwd naar hoe ik dat heb gedaan kijk dan snel verder.


Benodigdheden:
☆ 150 ml water 
​☆ 1 eetlepel kaneel 
​☆ 125 gram bloem 
☆ 25 gram suiker  
☆ 50 gram boter 
​☆ Kaneelsuiker
​☆ 2 eieren  

☆ spuitzak + mond
☆ bakpapier+bakplaat
☆ pannetje
☆ spatel
☆ oven

Bereidingswijze:

Stap 1: Zet de pan met water op een laag vuurtje. Voeg daarna wat suiker toe en laat dit even intrekken.

Stap 2: Waneer het suiker is gesmolten doe je er wat boter bij. Ook dit laat je smelten tot er geen klontjes meer te zien zijn.

Stap 3: Voeg nu de bloem toe in het pannetje en meng het goed door totdat het een deegmassa is geworden.

Stap 4: Haal nu het pannetje van het vuur af en voeg één van de 2 eieren toe. Roer het ei goed door elkaar totdat het deeg het goed heeft opgenomen. Nu voeg je het tweede ei toe en meng je dat ook goed door elkaar.

Stap 5: Voeg nu de kaneel toe en roer dat goed door het deeg. Je deeg krijgt nu een bruine kleur en is klaar voor de oven.

Stap 6: Pak nu je spuitzak en spuitmond erbij en doe het deeg in de zak. Het beste is om een spuitmondje met karteltjes te kiezen zodat het met het spuiten op echte churros lijkt. Bedek je bakplaat met bakpapier en spuit de churros in stroken op het bakpapier. 

Stap 7: Na 20 minuten op 200 graden te hebben gezeten zijn je churros klaar. Strooi er wat kaneelsuiker overheen en je churros zijn klaar om op te eten.